Filmjölkslimpa
Det är även roligt att baka gott bröd som går fort, detta bröd tar ca 15 min i förberedelsetid och 45 min i ugn.
Det här brödet behöver inte jäst, det är bara att röra ihop smeten och sätta in den i ugnen. Lika lätt som att göra en sockerkaka. Och tack vare allt det grova som limpan innehåller blir det mycket tuggmotstånd. Sedan ger russin, fikon och aprikoserna mycket smak.

Ingredienser
1 lit filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl vetekross
2 dl rågkross
2 dl havregryn
5 dl grovt rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
2 dl linfrön
2 dl solrosfrön
3 tsk salt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
ev 4 tsk brödkryddor
2 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl aprikoser
2 dl russin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem tillsammans med de torkade aprikoserna
och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Smöra och ha på ströbröd i två avlånga brödformar.
5. Fyll formarna med smeten, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Det är underbart gott.
Testa.
Kommentarer
Trackback