Bohus Malmön

Äntligen var vattnet påsatt och vi kunde åka ner och få en lugn och go helg på Bohus Malmön.
Långa promenader bl a längs kärleksstigen. 
Här är lite bilder därifrån nu innan grönskan har kommit

.




Vädret var helt underbart nästan vindstilla, bara en liten krusning på vattnet och så klart att jag såg både Hållö fyr och vattentornet på Smögen.



Snön låg kvar på endast små fläckar. Ute var det runt 5 grader i luften, kanske vattentemperaturen var några grader högre och under denna promenad fick jag se två söta flickor, Ida och Amanda på väg i badet , detta måste ju förevigas.
Bra gjort flickor, jag kan dessutom verifiera att de tog två dopp allt för bildernas skull förstod jag.

.

Frihelg

En efterlängtad helg utan förpliktelser. Vi passade på att träffa gamla och nya vänner. På väg till Göteborg passerade vi Marie Louise o Leif på Bokenäset fick kaffe och hembakad semla. Vi fick höra hur de haft det på sin 2½ månaders semester tripp i Spanien. Forsatte sedan söderut via varvet och fick se en snart färdig båt. Om ca 2 veckor är båten helt klar. Idag som ni ser var det massor med verktyg på runt hela båten, men detta innbär också att det arbetas hårt.

 


Vi fortsatte på Göteborg, nu var det riktigt spännade. Thomas min man har haft en nätkontakt sedan lång tid tillbaka.
När Volvo Ocen race började kunde var en och som  ville vara med och segla virtuellt samma resa som det riktiga båtarna gör. Thomas träffade på så sätt båten Fia Lotta med skeppare Hans. Hans och Thomas har haft en rå men hjärtlig kommunikation via nätet och sedemera vi telefon. Vi blev inbjuda till deras hem och nu skulle vi ses för första gången, spännande.
En riktigt go kväll fick vi tillsammans. Tack Maria och Hans för er gästfrihet.

WPC fil

En kyckling till påsk



GLAD PÅSK
till alla

Ny blogg


I dag har Gotton, en god vän från Helsingborg varit här och jag har hjälpt henne att lägga upp en blogg. Det kommer att bli roligt att följa henne framöver.


Här är Gotton i full fart med bloggandet.



Gottenmargareta.blogg.se

Wpc filer

Midsommarstång


Snobben


Wpc filer

Cykelhjälm




Tand




Mussepiggöron


Vilket jobb

Jag har införskaffat mej en scanner som jag kan scanna in alla mina diabilder från förr , både possitiva och negativa bilder. Vem orkar ta fram sin gamla projektor och sätta upp filmduken och sedan försöka att visa bilder från förr.
Men vem skulle kunna tro att det tog så lång tid att scanna in bilder och så många bilder som jag sen har. Ja nu har i alla fall arbetet börjat och roligt är det också.
Jag får uppleva saker som hände för länge sedan en gång till. Dom kläderna, den baddräkten o s v, riktigt kul ibland.

Jag lovar att återkomma med lite läckra bilder från förr när allt är klart.
 
Jag har framför allt  tänkt mej att mina barn som idag är utflugna skall få varsin CD skiva på alla bilder från barndomen. Hoppas att det kommer att uppskattas.

Jag trots allt arbete kan jag verkligen rekommendera att införskaffa samma scanner som jag har gjort.


Scannern heter Optic film 7500i, sök du på nätet för att hitta bästa pris, det gjorde jag.

Filmjölkslimpa


Det är även roligt att baka gott bröd som går fort, detta bröd tar ca 15 min i förberedelsetid och 45 min i ugn.

Det här brödet behöver inte jäst, det är bara att röra ihop smeten och sätta in den i ugnen. Lika lätt som att göra en sockerkaka. Och tack vare allt det grova som limpan innehåller blir det mycket tuggmotstånd. Sedan ger russin, fikon och aprikoserna mycket smak.





Ingredienser


1 lit  filmjölk
2 dl mörk sirap
2 dl vetekross
2 dl rågkross
2 dl havregryn
5 dl grovt rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
2 dl linfrön
2 dl solrosfrön
3 tsk salt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
 ev 4 tsk brödkryddor
2 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl aprikoser
2 dl russin


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem tillsammans med de torkade aprikoserna
 och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Smöra och ha på ströbröd i två avlånga brödformar.
5. Fyll formarna med smeten, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.



Det är underbart gott.
Testa.




RSS 2.0