Vilket väder

En rask promenad på en och halvtimma i ett underbart väder gjorde gått för kroppen.
Isen ha gått upp i Klarälven och tron på att våren är på väg infinner sig

.

Första turen med nya sittvagnen

I dag fredag den 27 febr kom Ludvig o Oliver till mej kl 7.30. Vi började med att äta havregrynsgröt tillsammans, en stadig frukost. Sen blev det lek med bilar o lego. Eftersom det var strålande väder ute var vi tvugna att ta en promenad med den nyinköpta sittvagnen.  Jag kunde konstatera att Oliver tyckte riktigt mycket om att åka vagn, så det kommer det att bli mycket av framöver i vår och sommar.




Jag kunde inte låta bli att fånga ögenblicket, varför är is så intressant?



Väl hemma hade Ludvig mattelextion med mej 19+19=38,
30-20=10,
 när jag har 999 kronor är det bara en kvar till 1000

Året är 1967

Kul när man hittar läckra bilder från längesen, dessutom är bilderna tagna just på Bohus Malmön där vi i dag har vårt fritidshus





Gullhomensnipan

Idag har jag varit i kontakt med varvet som bygger våran nya  båt  en "Gullhomensssnipa". Båten är snart färdig, de håller som bäst på med inredningen.  Detta är hantverk från första stund och den känsla infinner sig direkt bara man kliver på båten. Dessa bilder är hämtade från varvet hemsida. Jag kommer med egna bilder till sommaren.




Vill du också ha en sådan fin båt surfa runt på deras hemsida och bli sugen
http://www.gullholmensnipan.se/sv/index.html

Wpc filer



Nallepuh



Flygplan


Hjärta med nyckelhål



Omöjligt att låta bli, måste göra någon fil varje dag

Wpc filer

Hjärta


Kanin med ägg


Fiskebåt





Wpc filer

Gissa om detta är kul??

Muffins


Julljus



Ljusstake


Gudagott bröd

Klassigt franskt lantbröd med levain

Pain de Campagne kallas detta goda och knapriga bröd på franska. Brödet har fått jäsa mycket lång tid och det har gjort att det blir lätt och luftigt med en hård skorpa. Jag håller på att pröva mej fram till vilket bröd som jag tycker är bäst.
Sen är det extra roligt idag eftersom jag fått mina jäsformar från Bakers. Brödet blir ju lite mer dekorativt också.


Detta kommer nog att bli ett favoritbröd. 


Wpc filer

Här kommer lite sjömotiv


Flippflopp



Fyr



Sjöstjärna





Wpc filer

Nalle



Dubbelhjärta






Wpc filer

Vattenkanna


Dalahäst


Segelbåt





Vår i luften

Idag känns det som om våren är på väg, gissa om jag längtar



Wpc filer


Flugsvamp




Paket



Goda vänner och god mat

En trevlig kväll med goa vänner Maj Lis o Lars, Gunilla o Lennart, Berit o Anders.

Menyn bestod av
till förrätt en kall avokadosoppa med stenbitsrom 
till det serverades ett gott vin "Saint Clair" Vicar's choice 2008 Sauvignon Blanc

som varmrätt fick vi ugnsbakad laxfilé med murkelsås
fyllning i laxen är gorgonzola med gräslök och persilja
och här fick vi njuta av ett gott TOKARA vin
2008 Elgin sauvignon blanc


till dessert fick vi friterad camenbert med hjortronsylt
och även här ett utmärkt dessert vin
Moscatel De Setúbal



Kvällen blev sen och alla var mycket pratglada hoppas att vi ses snart igen.

 RECEPTET

Avokadosoppan

4 pers

3 avokadon
5 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
salt o peppar
1 citron
100 g stenbitsrom
1-2 msk hackad gräslök

Gör först buljongen, gröp ur avokadofrukterna och mosa fruktköttet väl
Blanda avokadomoset med buljongen och creme fraiche under uppkokning.
Dela citronen och pressa saften från ena halvan.
Låt sjuda några minuter. Smaka av med peppar och salt.
Lägg i en klick med stenbitsrom och gräslök.

 Soppan kan serveras varm eller kall.
Själv tyckte jag att soppan var godast kall.




Bröd, Bröd, Bröd..

Nu har jag startat en surdeg med russin en sk levain. Vatten, russin, socker och lite honung fick stå i en stor glasburk under 7 dagar och jäsa. Därefter tog jag vara på vätskan den sk russinjästen och gjorde först en sk "Mamma". Mamma består av russinjäst och vetemjöl med hög proteinhalt. Detta fick stå och jäsa i 4 timmar. Efter detta gjorde jag en sk "Chef", mera vatten och mera vetemjöl och efter en ordentlig knådning till en blank och fin deg fick "chefen" jäsa i 4 timmar. Nu har jag min chef liggande i en handduk i kylen och jag kommer att göra mitt första bak på måndag.

Russinmetoden används av många franska bagare och alla bröd som serveras på det berömda konditoriet LENOTRÉ i Paris har använt sig av russinjäst. I boken BRÖD som jag köpte står allt beskrivit hur man går tillväga steg för steg

Till sjöss

Så här underbart kan livet vara till sjöss.


Datorkunskap på ung nivå



Fem och ett år och redan datorvana



och för mig blev det ytterligare en WPC fil på datorn som jag kan dela med mej.
Jag måste berätta att dess mer jag jobbar med att lära mej göra filer dess roligare blir det, hoppas att det kan komma någon annan till glädje också.



Konstnärer


Pensel och paletten finns att hämta som WPC fil


Bohus Malmön


HÄR ÄR VÅRT SOMMARHUS I SOMMARSKRUD




I dag den 9 febr har jag varit på Bohus Malmön för att träffa byggmästaren. Vi tänker bygga en liten förrådsbyggnad bakom huset till gräsklppare mm. Vi planerade hur den skulle bli storleksmässigt.
Här nedan kommer en dagsfärsk bild, solen strålare och det var 2 gr varmt, gräsmattan var grön. Gissa om jag längtade hit. Snart kommer vattnet att sättas på och vi kan åka hit.



Här kommer några bilder från huset och tomten. Friggeboden och bilden på boningshuet från en annan vinkel.
Det planerade verktygsförrådet kommer att ligga till höger om huset på nedanstående bild.



Denna underbara vy fick jag beskåde när jag väntade in färjan idag



Jag ser upp till storebror



Bilden är tagen på Bohus Malmön  nov 2008 i samband med att barnens föräldrar var nere och stängde sommarhuset för vintern




En tiger i huset


Det är kul att ha många hobbys och i all synnerhet när det finns så många hjälpmedel som det gör till scrapbookingen.
 Jag investerade i en GAZELLE. Du som inte vet vad en Gazelle är kan det enkelt förklaras så här. En skärmaskin som är kopplad till datorn och där du kan skiva nästan allt som du matar in. I maskinvaran ligger nästan 100 olika fonter att välja mellan. Du kan göra dina egna filer som du sedan skär ut, tigerfötter t ex. Det finns också en massa filer att hämta gratis eller att köpa på nätet. Jag har dessutom Corel Draw och Photoshop som hjälpmedel.  Därmed har jag inte sagt annat än att bli fullärd kommer i min ålder att ta lång tid, men provar man inte på kan man inte lära sig.




Kerstin

Detta kräver kunskap



Nu har jag inhandlat denna förnäma bok och jag har redan efter att ha läst några sidor förstått hur viktigt där är med
förstklassiga råvaror helst ekologiskt råg- och vetemjöl. Jag har också fått lära mej hur jag håller surdegen vid liv. Jag skall mata den helt enkelt, visst låter det lite roligt. Att mata surdegen innebär att man regelbundet fyller på med nytt mjöl och vatten. 

I förra veckan satte jag min första surdeg och den gjorde jag på rågmjöl, nu när jag läser i den nyinköpta receptboken så är det så att första brödet som jag vill baka med surdeg innehåller både en surdeg på vete och en på råg. Det är bara att sätta nästa surdeg och vänta.
Under tiden gäller det att förkovra sig i denna konst.





GOTT BRÖD

Jag har hittat en ny hobby och det är väldigt spännande och rolig.

Jag tröttnade på brödet som fanns att köpa i butikerna. Det började med att jag köpte en påse dinkelmjöl och gjorde ett första bröd. Jag följde receptet på påsen och det blev det mest lyckade bröd jag bakat. Enkelt var det också. Jag hällde i alla ingredienser i hushållsassistenten och lät assistenten göra knådning under ganska långt tid.  Sedan  fick  det jäsa i en dryg timme. Jag hällde ut degen  på en långpanna och tryckte ut det över hela långpannan, la sen en duk över och fick jäsa igen ca halvtimme.

Gudagott bröd, det gick nästan inte att sluta äta.





Eftersom det var länge sedan jag bakade matbröd blev jag intresserad av vad mera jag kunde göra.
Jag gick in på internet och läste allt jag kunde komma över om surdegsbröd. Nu har jag gjort min första surdeg och det skall bli roligt att återkomma och berätta mera.

Assemblée

Äntligen var det årets stora festlighet. Vi fick träffa goda vänner, äta gott och dansa till Steamboat Saloon Orchestra. Och ännu mer festligt blir det av att få vara i Frimurarhusets fina lokaler. Det var just i denna lokal som nu dukats upp till fest för 150 personer som Karlstadskonferensen, förhandlingarna mellan Sverige och Norge i samband med unionsupplösningen 1905 hölls.


                                                                                



                                                                               
  MENU

    

  Lax Maritime
Lättrökt hjortfilé på palsternacksbädd med portvinssås och cognacslingon
Vaniljglass med hjortonsås


 

VINER
Delapierre Seco
Santa Carolina Chardonnay, KWV Pinotage
Sandeman White Porto



Födelsedag

Lördagen 31 januari,
Lasse blev 34 år. Vi uppvaktade med jordgubbstårta och en Electrolux handdammsugare.
Janne och Carina och barnen var också där. Lasse bjöd på jättegod kladdkaka med glass och körbär som var inlagda i Rom.


                                 .


RSS 2.0