Nya äventyr

Tisdag morgon kl 10.00 går vi igenom portarna till Legoland för andra dagen i rad. I dag har Ludvig klart för sig vad han vill göra. Han har på förhand bestämt alla åkattraktioner som han vill uppleva en gång till.
Det är bara att hänga med. Han har också berättat att äldre människor måste man vara artig och snäll mot eftersom de inte orkar så mycket. Vi frågar hur han vet om de är äldre eller inte. Jo´, det ser man om de har rynkor i pannan. Som äldre människor nämner han farmor, Thomas, mormor och morfar, farfar och Eva. Det är väl så att han har rätt alla vi har rynkor i pannan.

Legoland har varit en stor upplevelse för Ludvig, vi har inte behövt vara det minsta oroliga för att han skulle komma bort i folkmängden. Ludvig hara hållit reda på oss hela tiden.
Thomas inhandlar en liten present till Ludvig eftersom han hela tiden ar varit så lyhörd och lyssnat. Lite bekymmrad vad mamma och pappa ska säga eftersom vi inte får köpa någon present till honom enligt hans egen utsago. 
Kvittrat som en lärka för varje ny upplevelse.
Även nöjd och belåten när vi sedan bestämmer oss för att nu måste vi kl 14.30 åka mot Fredrikshamn , 27 mil för att hinna tillbaka till färjan med avgång kl 20.00. Ludvig sover en bra stund under bilfärden.

Framme i Fredrikshamn i god tid tar vi en liten promenad till centrum och hittar ett mysigt ställe där vi kan inmundiga
varsin bananasplit.

Överfarten till Göteborg tog oss drygt 3 timmar. Ludvig byggde sin Legogocart under färden över.  Tyst och stilla med full koncentration färdigställd han gocarten. Själv sa ha så här " jag har lagt mina pengar på Lego, det här var mycket trevligare än att springa runt, väldigt mycket trevligare än när vi äkte dit"  Byggsatsen var för 8-14 år vilket också talar för att han var tvungen att koncentrera sig.

Köttbullar med mos blev det till middag på båten, när thomas och Ludvig skulle hämta maten sa Ludvig "passa bilen som jag byggt, om det kommer någon och vill låna den säg, att jag har en kille som har kämpat för att bygga den"

Strax efter vi åkt av färjan i Göteborg och Ludvig kände att han hade allt under kontroll, sa ha nu ska jag sova, prata inte med mej. Han somnade och vaknade när vi var framme på Malmön.

Vi fick ringa efter färjan som kom och hämtade oss kl 2 på natten.  Hemma kl 2.25.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0