Måndag 22 juni

Vaknar av små tassande steg på väg till toaletten kl 6.10
på morgonen. Oj vad tidigt , själv är jag van att sova fram till halv nio. Ludvig är försynt och traskar tillbaka till sin säng en kort stund. Förmodligen behövde han dra sig lite till innan han med raska kliv kommer in i mitt sovrum och undrar .. farmor ska vi titta på musfällorna??.  Vi hade i går kväll satt två musfällor och självklart var det intressant även för mig och se om vi hade fått något i fällorna. Inte heller. Lika besvikna blev vi båda två.

Efter en rejäl frukost bestående av havregrynsgröt med hallonsylt och ett glas Proviva hittar Ludvig sin bilar och börjar leka med dem.

Lämnade Malmön med 11.30 färjan. Vi gjorde ett litet lunchstopp på Torps köpcentrum för att bl a köpa nya reflexer till Ludvigs cykel och så kunde vi inte motstå en hamburgare på Mac Donalds. Kl 14.30 kommer vi fram till färjeläget i Göteborg i god tid före avgång. Ludvig har under hela resan varit lycklig, sjungit för oss, räknat bilar och verkat väldigt nöjd.
När vi passerade Bohus fästning ropar han "titta ett slott"  för att inte tala om hans uttalande när han fick se de stora färjorna vid färjeläget. Han utbrister "Jävlar så stora". Varifrån kommer detta språk? 

 Exakt kl 16.00 lämnade färjan kajen i Göteborg med rikting mot Fredrikshamn.  Strax efter avgång gick vi alla längst upp på däck 11 för att se om båten kunde ta sig under Älvsborgsbron. Ludvig var säker på att den där stången som stod rakt upp mellan båtens  två stora skorstenar skulle krascha mot bron. Det var riktigt spännande ett tag.

Det gick bra vi kom i genom




Thomas o farmor fick en bra stunds avkoppling på båten eftersom Ludvig hittade lekrummet som var fullt av Lego,
vad kunde vara bättre.



Väl framme i Fredrikshamn hade vi ca 27 mil fram till vårt hotellrum, Filskov Kro ca 2 mil från Billund och Legoland. Vi anlände ganska precis kl 22.00.
Ludvig var en pärla hela långa resvägen, hans spelade egen önskad musik och sjöng för oss
t ex Sommaren är kort , en av favoritlåtarna.
Han räknade bilar, på två dagar var han nu uppe i 20 000 mötande bilar.
När han ringde sin mamma Carina hade han dessutom sett 123 vindkraftverk.

Vi fick rum nr 32 och Ludvig blev genast den som tog hand om rumsnyckeln och ledde oss på inspektion av matsal och utomhuspool.

Tillbaka till rum nr 32 och tandborstning och tvättning och efter en kort stund med Spiderman Game och
Gud som haver, somnade Ludvig på 2 röda ca kl 23:00.

En lycklig  och trygg Ludvig har somnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0