Goda vänner och god mat
En trevlig kväll med goa vänner Maj Lis o Lars, Gunilla o Lennart, Berit o Anders.
Menyn bestod av
till förrätt en kall avokadosoppa med stenbitsrom
till det serverades ett gott vin "Saint Clair" Vicar's choice 2008 Sauvignon Blanc
som varmrätt fick vi ugnsbakad laxfilé med murkelsås
fyllning i laxen är gorgonzola med gräslök och persilja
och här fick vi njuta av ett gott TOKARA vin
2008 Elgin sauvignon blanc
till dessert fick vi friterad camenbert med hjortronsylt
och även här ett utmärkt dessert vin
Moscatel De Setúbal

Kvällen blev sen och alla var mycket pratglada hoppas att vi ses snart igen.
RECEPTET
på
Avokadosoppan
4 pers
3 avokadon
5 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
salt o peppar
1 citron
100 g stenbitsrom
1-2 msk hackad gräslök
Gör först buljongen, gröp ur avokadofrukterna och mosa fruktköttet väl
Blanda avokadomoset med buljongen och creme fraiche under uppkokning.
Dela citronen och pressa saften från ena halvan.
Låt sjuda några minuter. Smaka av med peppar och salt.
Lägg i en klick med stenbitsrom och gräslök.
Soppan kan serveras varm eller kall.
Själv tyckte jag att soppan var godast kall.
Menyn bestod av
till förrätt en kall avokadosoppa med stenbitsrom
till det serverades ett gott vin "Saint Clair" Vicar's choice 2008 Sauvignon Blanc
som varmrätt fick vi ugnsbakad laxfilé med murkelsås
fyllning i laxen är gorgonzola med gräslök och persilja
och här fick vi njuta av ett gott TOKARA vin
2008 Elgin sauvignon blanc
till dessert fick vi friterad camenbert med hjortronsylt
och även här ett utmärkt dessert vin
Moscatel De Setúbal

Kvällen blev sen och alla var mycket pratglada hoppas att vi ses snart igen.
RECEPTET
på
Avokadosoppan
4 pers
3 avokadon
5 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
salt o peppar
1 citron
100 g stenbitsrom
1-2 msk hackad gräslök
Gör först buljongen, gröp ur avokadofrukterna och mosa fruktköttet väl
Blanda avokadomoset med buljongen och creme fraiche under uppkokning.
Dela citronen och pressa saften från ena halvan.
Låt sjuda några minuter. Smaka av med peppar och salt.
Lägg i en klick med stenbitsrom och gräslök.
Soppan kan serveras varm eller kall.
Själv tyckte jag att soppan var godast kall.
Kommentarer
Trackback