Våfflor
Mina gäster mitt på dagen idag
fick smaka på riktigt goda frasiga
våfflor
Här kommer receptet.
Ingredienser (1 portioner/st.)
2 dl | mjölk |
2 dl | vatten |
4 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 st | ägg |
2 dl | smör , smält |
Gör så här
- 1 sats blir ca. 13 st våfflor.
- Smält smöret (2 dl är ca. 180 gram)och låt det avsvalna.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål och häll i vatten och mjölk ,rör om till en slät smet.
- Tillsätt äggen (uppvispade)och det smälta smöret. Rör om till en slät smet.
- Är smeten för tjock tillsätt mer mjölk. Är smeten för lös tillsätt mer mjöl (rör ut mjölet i lite smet så blir det mindre klumpar).
- Låt smeten få svälla en stund innan du gräddar våfflorna.
- Hetta upp våffeljärnet, smörj och häll i lagomt med smet. Smörj därefter vid behov innan varje våffla.
- Ät våfflorna allt eftersom de gräddas. Lägg dem inte på hög , de mister sin frasighet då, sprid ut dem om du har många på gång.
Kommentarer
Trackback