Goda vänner och god mat

En trevlig kväll med goa vänner Maj Lis o Lars, Gunilla o Lennart, Berit o Anders.

Menyn bestod av
till förrätt en kall avokadosoppa med stenbitsrom 
till det serverades ett gott vin "Saint Clair" Vicar's choice 2008 Sauvignon Blanc

som varmrätt fick vi ugnsbakad laxfilé med murkelsås
fyllning i laxen är gorgonzola med gräslök och persilja
och här fick vi njuta av ett gott TOKARA vin
2008 Elgin sauvignon blanc


till dessert fick vi friterad camenbert med hjortronsylt
och även här ett utmärkt dessert vin
Moscatel De Setúbal



Kvällen blev sen och alla var mycket pratglada hoppas att vi ses snart igen.

 RECEPTET

Avokadosoppan

4 pers

3 avokadon
5 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
salt o peppar
1 citron
100 g stenbitsrom
1-2 msk hackad gräslök

Gör först buljongen, gröp ur avokadofrukterna och mosa fruktköttet väl
Blanda avokadomoset med buljongen och creme fraiche under uppkokning.
Dela citronen och pressa saften från ena halvan.
Låt sjuda några minuter. Smaka av med peppar och salt.
Lägg i en klick med stenbitsrom och gräslök.

 Soppan kan serveras varm eller kall.
Själv tyckte jag att soppan var godast kall.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0